Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een goniometrische vergelijking oplossen

Hoi,
Ik heb moeite met deze vergelijking exact oplossen in $[0, 2\pi]$:
$\sin(2x+\pi)=1-2\sin(2x)$

Sad
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 november 2018

Antwoord

Je zou $\sin(2x+\pi)$ moeten schrijven als iets als $\sin(2x)$. Dat lijkt misschien lastig maar als je aan de eenheidscirkel denkt. Dan is $\sin(2x+\pi)$ dezelfde functie als $-\sin(2x)$, zeg maar $\pi$ verder terug!

Je krijgt dan:

$-\sin(2x)=1-2\sin(2x)$

Oplossen! Zou dat lukken?

WvR
woensdag 21 november 2018

©2001-2024 WisFaq