Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelspiraal

Hoe werkt de wortelspiraal precies? Ik vind een afbeelding terug met vierkantswortels, maar ik kan er niet aan uit wat deze precies betekenen. Er staat bij: 'lengte schuine zijde', maar hoe kom je daar op uit? Wanneer je Pythagoras toepast kom je toch niet op een vierkantswortel?

SVB
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 3 november 2018

Antwoord

Als je doelt op Spiraalwortel dan start je met een rechthoekige driehoek met twee rechthoekzijden van 1. Met de stelling van Pythagoras is de schuine zijde gelijk aan $\sqrt{2}$.

q87042img1.gif
Vervolgens:

$
\eqalign{
& 1\,\,{\text{en}}\,\,\sqrt 2 \to \sqrt 3 \cr
& 1\,\,{\text{en}}\,\,\sqrt 3 \to \sqrt 4 \cr
& 1\,\,{\text{en}}\,\,\sqrt 4 \to \sqrt 5 \cr
& ... \cr}
$

Uiteindelijk:

q87042img2.gif
Allemaal vierkantswortels... toch?

WvR
zaterdag 3 november 2018

©2001-2024 WisFaq