\require{AMSmath} Invullen formule hi,Ik loop vast bij het volgende:Gegeven: y=-5x+2+5x-1-5xvul x=-1/4 en bereken y mboudd Leerling mbo - donderdag 1 november 2018 Antwoord Als het goed is krijg je:$\eqalign{ & - 5^{ - \frac{1}{4} + 2} + 5^{ - \frac{1}{4} - 1} - 5^{ - \frac{1}{4}} = \cr & - 5^{1\frac{3}{4}} + 5^{ - 1\frac{1}{4}} - 5^{ - \frac{1}{4}} = \cr & - 5 \cdot 5^{\frac{3}{4}} + \frac{1}{{25}} \cdot 5^{\frac{3}{4}} - \frac{1}{5} \cdot 5^{\frac{3}{4}} = \cr & - \frac{{129}}{{25}} \cdot 5^{\frac{3}{4}} = \cr & - \frac{{129}}{{25}} \cdot \root 4 \of {125} \cr}$Helpt dat?Naschrift$\eqalign{ - \frac{{129}}{{25}} \cdot \root 4 \of {125} = - 5,16\root 4 \of {125}}$ WvR vrijdag 2 november 2018 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hi,Ik loop vast bij het volgende:Gegeven: y=-5x+2+5x-1-5xvul x=-1/4 en bereken y mboudd Leerling mbo - donderdag 1 november 2018
mboudd Leerling mbo - donderdag 1 november 2018
Als het goed is krijg je:$\eqalign{ & - 5^{ - \frac{1}{4} + 2} + 5^{ - \frac{1}{4} - 1} - 5^{ - \frac{1}{4}} = \cr & - 5^{1\frac{3}{4}} + 5^{ - 1\frac{1}{4}} - 5^{ - \frac{1}{4}} = \cr & - 5 \cdot 5^{\frac{3}{4}} + \frac{1}{{25}} \cdot 5^{\frac{3}{4}} - \frac{1}{5} \cdot 5^{\frac{3}{4}} = \cr & - \frac{{129}}{{25}} \cdot 5^{\frac{3}{4}} = \cr & - \frac{{129}}{{25}} \cdot \root 4 \of {125} \cr}$Helpt dat?Naschrift$\eqalign{ - \frac{{129}}{{25}} \cdot \root 4 \of {125} = - 5,16\root 4 \of {125}}$ WvR vrijdag 2 november 2018
WvR vrijdag 2 november 2018
©2001-2025 WisFaq