\require{AMSmath} Lineaire formules De lijn $k$ heeft rico=2 en gaat door (4,-3).Gevraagd: maak een vergelijking voor $k$.Graag hulp. heirma 2de graad ASO - maandag 29 oktober 2018 Antwoord Op 2. lineaire formules opstellen of op 2. een lijn door twee gegeven punten kan je zien hoe je een vergelijking opstelt voor een lijn door twee punten.In dit geval weet je de richtingscoëfficiënt al zodat de vergelijking zoiets wordt als:$y=2x+b$De vraag is nu nog even wat $b$ moet zijn. Daarvoor kan je het punt $(4,-3)$ invullen en $b$ uitrekenen.$-3=2·4+b$$-3=8+b$$-11=b$De vergelijking wordt $y=2x-11$. WvR maandag 29 oktober 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De lijn $k$ heeft rico=2 en gaat door (4,-3).Gevraagd: maak een vergelijking voor $k$.Graag hulp. heirma 2de graad ASO - maandag 29 oktober 2018
heirma 2de graad ASO - maandag 29 oktober 2018
Op 2. lineaire formules opstellen of op 2. een lijn door twee gegeven punten kan je zien hoe je een vergelijking opstelt voor een lijn door twee punten.In dit geval weet je de richtingscoëfficiënt al zodat de vergelijking zoiets wordt als:$y=2x+b$De vraag is nu nog even wat $b$ moet zijn. Daarvoor kan je het punt $(4,-3)$ invullen en $b$ uitrekenen.$-3=2·4+b$$-3=8+b$$-11=b$De vergelijking wordt $y=2x-11$. WvR maandag 29 oktober 2018
WvR maandag 29 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq