Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervergelijking in verzameling

Gegeven: V1 en V3
V1 = {(2n+3)/(n+1)}
V3 = {(2n2 - 7n - 4)/(n2 + 5n + 6)}

Gevraagd: V1 C V3
Los op met parametervergelijking.

Hamish
Student universiteit België - zondag 21 oktober 2018

Antwoord

Lees de spelregels nog eens goed.
Je zondigt tegen regel 4: je vraag is absoluut niet duidelijk. Bestaan $V_1$ en $V_3$ elk uit één element (strikt formeel is dat zo)? Maar welk element is dat? Wat is $n$? Of hebben ze oneindig veel elementen, één voor elk natuurlijk getal $n$? Dan moet je dat wel duidelijk maken.
Je zondigt tegen regel 5: je vertelt niet waar je vast zit of wat je zelf al geprobeerd hebt.

Tenslotte: voor elk natuurlijk getal $n$ geldt
$$
\frac{2n+3}{n+1} = 2+\frac1{n+1}
$$en
$$
\frac{2n^2-7n-4}{n^2+5n+6} = 2-\frac{17n+16}{n^2+5n+6}
$$Dan laat zien dat onder beide interpretaties van de vraag de verzamelingen $V_1$ en $V_3$ disjunct zijn.

Zie Spelregels

kphart
woensdag 31 oktober 2018

©2001-2024 WisFaq