Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden

Beste,

Voor wiskunde heb ik een taak deze vakantie om mijn wiskunde weer op niveau te krijgen. In de taak staat een vraag die ik niet begrijp en ik kan ook geen vergelijkbare vraag in mijn boek vinden.

Herleid tot de vorm P= a·Qb . Rond a en b eventueel af op twee decimalen:

d) Q = 0,25P5
e) Q = 0,01P-1,5
f) Q = 3,31 (P2)3,6
g) Q = 8,5 4√(16P3)

Kunnen jullie mij helpen, ik begrijp totaal niet hoe ik dit zou moeten doen. Heel erg bedankt alvast voor de hulp.

W van
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 augustus 2018

Antwoord

Dat gaat zo:

d)
q86714img1.gif

e)
q86714img2.gif

f)
q86714img3.gif

g)
q86714img4.gif

Hopelijk kan je hiermee verder. Zo niet, dan nog maar eens vragen.

GHvD
donderdag 23 augustus 2018

©2001-2024 WisFaq