Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

X in exponent

Examen Wiskunde B 2018 1e tijdvak, Opdr. 2

Twee lijnen snijden elkaar in twee punten Q en S. Q is uitgerekend met x=x =13,33. Maar voor S moet deze vergelijking opgelost worden:

4-20,3x-2 = -0,375x+5

De (0,3x-2) als macht krijg ik er niet uit. Weet u misschien hoe ik dit kan oplossen?

Antwoord S (4,30; 3,39)

Met vriendelijke groet,
Chester

Opgave+antwoorden:

Cheste
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 juni 2018

Antwoord

De opdracht:
  1. Bereken de coördinaten van S. Rond deze coördinaten af op twee decimalen.
Je mag de vergelijking 'oplossen' met de grafische rekenmachine. Er staat immers niet 'exact' of 'algebraisch', maar ook de toevoeging 'rond af' kan je op het goede spoor zetten.

Met de GR kan je bijvoorbeeld grafieken plotten en snijpunten benaderen voor de oplossingen.

Zou het dan lukken? Anders nog maar vragen.

WvR
woensdag 20 juni 2018

 Re: X in exponent 

©2001-2024 WisFaq