Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Overgansmatrices

2. In een school met 760 leerlingen werd tijdens de griepepidemie het aantal gezonde en zieke leerlingen bijgehouden. De informatie werd samengevat in onderstaande matrices, waarbij de Matrix V het verloop van de epidemie beschrijft per 2 dagen.
B is de verdeling op 10 januari, het tijdstip dat er voor het eerst sprake is van een epidemie
90% blijft gezond, 10 % wordt ziek, 40% blijft ziek, 60% wordt gezond. V is dan V11=0.9 V12=0.6 V21=0.1 EN V22=0.4
Er zijn bij het begin 680 gezonde leerlingen en 80 besmette.
Ik zou denken dat dit een gesloten systeem is en dat je steeds op 760 leerlingen moet blijven maar als ik V3.B doe dan kom ik op 503,5 en 91,5, wat is er dan mis?

Arne D
Student Hoger Onderwijs België - maandag 11 juni 2018

Antwoord

Je hebt gelijk: het is een gesloten systeem en het aantal leerlingen is constant. Als ik je berekeningen herhaal bekom ik (652,2 107,8).

js2
maandag 11 juni 2018

©2001-2024 WisFaq