\require{AMSmath} Schrijf als macht van 2 Hoe schrijf je (4√2)/3√2 als macht van 2? Evy Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 april 2018 Antwoord Gebruik de rekenregels voor machten. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \frac{{4\sqrt 2 }}{{\root 3 \of 2 }} = \cr & \frac{{2^2 \cdot 2^{\frac{1}{2}} }}{{2^{\frac{1}{3}} }} = \cr & \frac{{2^{2\frac{1}{2}} }}{{2^{\frac{1}{3}} }} = \cr & \frac{{2^{2\frac{3}{6}} }}{{2^{\frac{2}{6}} }} = \cr & 2^{2\frac{1}{6}} \cr}$...en lees de spelregels! WvR dinsdag 24 april 2018 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe schrijf je (4√2)/3√2 als macht van 2? Evy Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 april 2018
Evy Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 april 2018
Gebruik de rekenregels voor machten. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \frac{{4\sqrt 2 }}{{\root 3 \of 2 }} = \cr & \frac{{2^2 \cdot 2^{\frac{1}{2}} }}{{2^{\frac{1}{3}} }} = \cr & \frac{{2^{2\frac{1}{2}} }}{{2^{\frac{1}{3}} }} = \cr & \frac{{2^{2\frac{3}{6}} }}{{2^{\frac{2}{6}} }} = \cr & 2^{2\frac{1}{6}} \cr}$...en lees de spelregels! WvR dinsdag 24 april 2018
WvR dinsdag 24 april 2018
©2001-2025 WisFaq