Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functies

Hallo allemaal ik snap deze vraag niet wie kan mij daarbij helpen alvast bedankt! Gegeven cos x = -5 en x = (0 graden en 180 graden)
  • Welke waarde kan x hebben?

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 februari 2018

Antwoord

Als je bedoelt dat $\cos(x)=-5$ met $x$ tussen $0$ en $180$ graden dan gaat dat ook niet. De cosinus neemt alleen waarden aan van $-1$ tot en met $1$, dus er zijn geen waarden voor $x$ die voldoen aan $\cos(x)=-5$.Daarna nog vragen? Dan horen we 't graag...:-)

WvR
zondag 11 februari 2018

©2001-2024 WisFaq