Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

x2+8x+3=0

vincen
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 januari 2018

Antwoord

Wat is de vraag precies? Hoe je deze vergelijking oplost met behulp van ontbinden in factoren? Misschien kan je de spelregels ook 's lezen? Nu moeten we maar raden wat de moeilijkheid is... Vooruit maar: 't is winter...

We gaan ontbinden in factoren! We zoeken twee getallen die opgeteld 8 zijn en vermenigvuldigd gelijk aan 3. Dat gaat niet lukken... denk ik...

1·3=3 opgeteld is dat 4.
-1·-3=3 en dat is opgeteld -4.
Meer mogelijkheden zijn er niet.
Conclusie: je kunt deze vergelijking niet oplossen met ontbinden in factoren.

Klaar:-)

Maar er zijn natuurlijk nog andere manieren om een tweedegraadsvergelijking op te lossen.

WvR
vrijdag 26 januari 2018

©2001-2024 WisFaq