Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periode somfunctie

Hallo,
ik vroeg me af hoe je de periode van een somfunctie kan berekenen?
f(t) = cos(2t) + 4 sin(3t)
Periode is (2$\pi$/b), maar hoe doe ik dat nu bij deze 'somfunctie'?
Alvast bedankt,
Julie

Julie
Student universiteit België - woensdag 3 januari 2018

Antwoord

De periode is een geheel veelvoud van beide individuale periodes, van $\pi$ en $\frac23\pi$ dus. Wat is het kleinste gemene veelvoud van die twee?

kphart
woensdag 3 januari 2018

©2001-2024 WisFaq