\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 85175 Re: Ds berekenen vers gras hoi,bedankt voor reactie dat is dus 16630x92.6% =15399:99120=0.16x100=16% ds ik dacht dat je alleen kunt rekenen met 100% ds in het gedroogde gras Gertie Leerling mbo - woensdag 1 november 2017 Antwoord Hallo Gertie, Je hebt nu goed begrepen hoe je het gevraagde percentage berekent, maar je notatie is niet juist. Jouw notatie zou nu aangeven dat: 16630x92.6% hetzelfde is als 15399:99120 en dat 15399:99120 weer hetzelfde is als 0.16x100 Dat klopt natuurlijk niet. Beter is: 92.6% van 16630 is 15399 15399:99120=0.16 0.16x100=16 Zorg ervoor dat links en rechts van het is-gelijk-teken (=) iets staat dat daadwerkelijk aan elkaar gelijk is, Wanneer je een tussenresultaat voor een nieuwe rekenstap wilt gebruiken: noteer dit in een nieuwe berekening.Het zou toch spijtig zijn wanneer je wel op de juiste manier rekent, maar dat dit wordt afgekeurd omdat de wijze van noteren onjuist is. GHvD woensdag 1 november 2017 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi,bedankt voor reactie dat is dus 16630x92.6% =15399:99120=0.16x100=16% ds ik dacht dat je alleen kunt rekenen met 100% ds in het gedroogde gras Gertie Leerling mbo - woensdag 1 november 2017
Gertie Leerling mbo - woensdag 1 november 2017
Hallo Gertie, Je hebt nu goed begrepen hoe je het gevraagde percentage berekent, maar je notatie is niet juist. Jouw notatie zou nu aangeven dat: 16630x92.6% hetzelfde is als 15399:99120 en dat 15399:99120 weer hetzelfde is als 0.16x100 Dat klopt natuurlijk niet. Beter is: 92.6% van 16630 is 15399 15399:99120=0.16 0.16x100=16 Zorg ervoor dat links en rechts van het is-gelijk-teken (=) iets staat dat daadwerkelijk aan elkaar gelijk is, Wanneer je een tussenresultaat voor een nieuwe rekenstap wilt gebruiken: noteer dit in een nieuwe berekening.Het zou toch spijtig zijn wanneer je wel op de juiste manier rekent, maar dat dit wordt afgekeurd omdat de wijze van noteren onjuist is. GHvD woensdag 1 november 2017
GHvD woensdag 1 november 2017
©2001-2025 WisFaq