Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met ch

Ik zou volgende vergelijkingen moeten oplossen
2x+chx = 0. Ik weet dat chx = 1/2(ex + e-x) heb geprobeerd met y = ex maar zit dan met een ln y waar ik dan weer mee vast zit. Hoe moet ik dan wel beginnen?

Arne D
Student Hoger Onderwijs België - zondag 20 augustus 2017

Antwoord

Deze vergelijking heeft geen mooie oplossing in formulevorm. Het beste dat je kunt doen is de vergelijking bij benadering/numeriek oplossen. Een schets van de grafiek laat zien dat er twee (negatieve) oplossingen zijn.

kphart
zondag 20 augustus 2017

©2001-2024 WisFaq