Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking arctan

ik zou het snijpunt moeten vinden tussen de grafiek van:
y=$\frac{\pi}{2}$ (1-x) en arctan(2x).
Ik moet daarvoor dus de vergelijking:
$\frac{\pi}{2}$.(1-x)= arctan(2x).
Hoe begin ik daaraan?

Arne D
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 15 augustus 2017

Antwoord

Hallo, Arne.

Nu zit ik in Microsoft Edge, en zie ik alle symbolen zonder problemen.

Uw vergelijking is dus ($\pi$/2)·(1-x) = arctan(2x).

Maak eerst een schets met de grafieken van linker- en rechterlid in één figuur. Dan zie je hoe groot de x-coördinaat van het snijpunt ongeveer is.

Arctan heeft enkele gemakkelijk te vinden functiewaarden, samenhangend met enkele gemakkelijke functiewaarden van tangens.
Probeer er eens een! Dit gaat lukken!

hr
dinsdag 15 augustus 2017

©2001-2024 WisFaq