Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulo van extreme waarden

Van de functie f(x)=2sin3(x) wordt gevraagd om de exacte waarden te berekenen. Als afgeleide had ik deze functie bedacht: f'(x)=6sin2(x)cos(x). Ik kwam uit op x=0 en x=0.5p. Ik dacht dat je dan standaard moest beginnen met (mod 2p), maar in het antwoordenboekje staat (mod p). Waarom is dat zo?

Sophie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 juni 2017

Antwoord

Omdat ook $\cos\frac32\pi=0$, dus als je alleen $0$ en $\frac12\pi$ modulo $2\pi$ neemt krijg je niet alle nulpunten van de afgeleide.

kphart
maandag 12 juni 2017

©2001-2024 WisFaq