Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stationaire punten van een functie

Om de minima en maxima van een functie te zoeken moet je beginnen bij het zoeken van de stationaire punten, maar daar zit ik altijd vast.

De functie is:
$\partial$f/$\partial$x= 2·e2x-ey-x=0
$\partial$f/$\partial$y= -2·e-2y+ey-x=0

Kan iemand mij helpen bij het vinden van de stationaire punten?

Alvast bedankt!

Aline
Student universiteit België - zaterdag 18 maart 2017

Antwoord

Tel de twee vergelijkingen bij elkaar op: $2(e^{2x}-e^{-2y})=0$. Dat geeft $x=-y$; vul dat in in een van de oorspronkelijke vergelijkingen. Dan kun je $x$ en $y$ bepalen.

kphart
zaterdag 18 maart 2017

©2001-2024 WisFaq