Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Diepgang van een tanker en van een containerschip

Voor de diepgang van een tanker geldt de formule:
$D=150+0,5t$.

Voor de diepgang van een containerschip geldt:
$D=200+0,4t$.

$D$ is de diepgang in cm en $t$ is de lading in ton.
  • Bij welke lading liggen de schepen even diep?

yoyo
Overige TSO-BSO - woensdag 8 maart 2017

Antwoord

In dat geval moet $150+0,5t$ gelijk zijn $200+0,4t$. Gelijkstellen en oplossen geeft je de waarde voor t waarbij tanker en containerschip dezelfde diepgang hebben.

$
\eqalign{
& 150 + 0,5t = 200 + 0,4t \cr
& 0,1t = 50 \cr
& t = 500 \cr}
$

Bij $t=500$ hebben tanker en containerschip dezelfde diepgang.

WvR
woensdag 8 maart 2017

©2001-2024 WisFaq