Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83456 

Re: Wiskunde en economie

als ik dit verder bereken kom ik op
-100.(1+(81).3-1/10p).(81.3-1/10p.ln3)

Als ik hier 20 invul kom ik niet echt op een realistisch getal.

ik gebruik de formule gx=gxlng ? voor 3-1/10p

glenn
Student universiteit België - zondag 11 december 2016

Antwoord

Goed, we hadden dus F(x)=100/G(x) met G(x)=1+81·3-1/10p

Dan krijgen we met de kettingregel: F'(x)=-100/(G(x))2·G'(x)

Nu G differentieren.
De afgeleide van 3x is 3x·ln(3)
Dus G'(x)=81·3-1/10p·ln(3)·(de afgeleide van -1/(10p)), dus
G'(x)=81·3-1/10p·ln(3)·(1/(10p2)
Alles combinerend krijgen we
F'(x)=-100/(1+81·3-1/10p )2·(81·3-1/10p·ln(3)·(1/(10p2))

hk
zondag 11 december 2016

©2001-2024 WisFaq