Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

Hallo,
Ik heb een vijftal functies gedifferentieerd. Kan iemand deze controleren en er eventueel commentaar toevoegen?
alvast bedankt.

Patje

1)f(x)=X4-2X3+3X2+5X-5 f’(x)=4X3-6X2+3X+5
2)f(x)=-2X2+2X-1 f’(x)=-4X+2
3)f(t)=-2/t2+Xt-4/t f’(t)=4/t+X+4/t2
4)f(x)=3X2+2X+3/X f‘(x)=6X+2-3/X2
5)f(x)=6X4+√(6X) f‘(x)=24X3+3/√(6X)

patje
Student hbo - maandag 24 oktober 2016

Antwoord

Beste Patje,

Neem een kijkje op deze pagina en je kan het zelf controleren.

Als je bijvoorbeeld 'X4-2X3+3X2+5X-5' ingeeft bij 'Differentiëren', krijg je als antwoord $4x^3−6x^2+6x+5$, je vergat dus de extra factor 2 om tot 6x i.p.v. 3x te komen.

Controleer ook even de eerste term van opgave 3 ($(t^{-2})' = -2t^{\cdots}$).

De rest ziet er goed uit!

mvg,
Tom

td
maandag 24 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq