\require{AMSmath} Moeilijke vergelijking met machten Ik krijg deze niet opgelost(2x2+x)2 = (x2-4)2Ik werk zo uit:4x4+4x3+x2 = x4-8x2+16overbrengen3x4+4x3+9x2+16maar dan zit ik vast Hil 2de graad ASO - zondag 11 september 2016 Antwoord Dat wegwerken van de haakjes na de 1e regel is wel goed, maar niet handig. Dat kan makkelijker. In 't algemeen geldt:Als $A^2=B^2$ dan $A=B$ of $A=-B$. Je neemt links en rechts de wortel, je krijgt dan plus en min de wortel zoals gewoonlijk.$(2x^2+x)^2=(x^2-4)^2$$2x^2+x=x^2-4$ of $2x^2+x=-x^2+4$En dan de twee vergelijkingen verder uitwerken. Zou dat lukken? WvR zondag 11 september 2016 Re: Moeilijke vergelijking met machten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg deze niet opgelost(2x2+x)2 = (x2-4)2Ik werk zo uit:4x4+4x3+x2 = x4-8x2+16overbrengen3x4+4x3+9x2+16maar dan zit ik vast Hil 2de graad ASO - zondag 11 september 2016
Hil 2de graad ASO - zondag 11 september 2016
Dat wegwerken van de haakjes na de 1e regel is wel goed, maar niet handig. Dat kan makkelijker. In 't algemeen geldt:Als $A^2=B^2$ dan $A=B$ of $A=-B$. Je neemt links en rechts de wortel, je krijgt dan plus en min de wortel zoals gewoonlijk.$(2x^2+x)^2=(x^2-4)^2$$2x^2+x=x^2-4$ of $2x^2+x=-x^2+4$En dan de twee vergelijkingen verder uitwerken. Zou dat lukken? WvR zondag 11 september 2016
WvR zondag 11 september 2016
©2001-2024 WisFaq