Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tetraeder

Kan je schrijven wat de formule van de piramide is? En hoe kan ik het best voor een proefwerk van meetkunde ruimtelijke figuren leren?

sevim
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 30 juni 2016

Antwoord

De formule van de piramide? Is dat de totale lengte van de ribben? De oppervlakte? Of misschien de inhoud?

Is dat dan een tetraŽder? Of mag een piramide met een vierkant grondvlak ook? Of een vijfhoek als grondvlak?

Dus helemaal duidelijk is dat niet...

De vraag is hoe je nu het best een proefwerk van ruimtelijke figuren kunt leren. Ik zou eerst alle opgaven maken van het hoofdstuk. Je antwoorden goed controleren met het antwoordenboekje en je fouten verbeteren. Ga vooral goed na waarom je iets fout hebt. Wat ging er mis? Hoe kan je, in de toekomst, dat soort fouten vermijden?

Als je op die manier het hoofdstuk doorgewerkt hebt dan kan je de diagnostische toets doen. Of doe ook de gemengde opgaven. Veel sommen maken, nakijken, verbeteren en goed kijken wat je fout deed en hoe het dan wel moet.

Als je een beetje leuke leraar hebt dan kan je hem of haar ook nog 's wat vragen, zo af en toe. Hoe moet dit? Hoe moet dat? Waarom? En hoezo? Wat is de beste manier om een proefwerk te leren? Dat soort vragen. Misschien kan je leraar een oefentoets voor je maken, met uitwerkingen...

Soms staan er in wiskundeboeken achterin je boek nog meer sommen. Die kan je dan ook nog 's doen. Uiteindelijk word je een genie die alle sommen kan maken.

Maar de beste manier is om andere leerlingen uit te leggen hoe het zit. Je wordt dan zelf steeds beter en je kunt er geld voor vragen. Dat doe ik al jaren...

WvR
vrijdag 1 juli 2016

©2001-2024 WisFaq