\require{AMSmath} Rekenen met wortels √9002+9002=900·√2Hoe komt dat?Alvast bedanktRekenen met wortels Jon Student hbo - maandag 6 juni 2016 Antwoord Je moet wel haakjes schrijven als je $\sqrt{900^2+900^2}$ bedoelt.$\sqrt{900^2+900^2}$ laat zich schrijven als $\sqrt{2·900^2}$. Dat laat zich dan schrijven als $900\sqrt{2}$.Er zijn twee rekenregels voor wortels:$\eqalign{ & \sqrt A \cdot \sqrt B = \sqrt {AB} \cr & \frac{{\sqrt A }}{{\sqrt B }} = \sqrt {\frac{A}{B}} \cr} $Nou dat was het wel denk ik...Naschrift$\eqalign{ & \sqrt {{a^2} + {a^2}} = \cr & \sqrt {2 \cdot {a^2}} = \cr & \sqrt 2 \cdot \sqrt {{a^2}} = \cr & \sqrt 2 \cdot a = \cr & a\sqrt 2 \cr} $ WvR maandag 6 juni 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
√9002+9002=900·√2Hoe komt dat?Alvast bedanktRekenen met wortels Jon Student hbo - maandag 6 juni 2016
Jon Student hbo - maandag 6 juni 2016
Je moet wel haakjes schrijven als je $\sqrt{900^2+900^2}$ bedoelt.$\sqrt{900^2+900^2}$ laat zich schrijven als $\sqrt{2·900^2}$. Dat laat zich dan schrijven als $900\sqrt{2}$.Er zijn twee rekenregels voor wortels:$\eqalign{ & \sqrt A \cdot \sqrt B = \sqrt {AB} \cr & \frac{{\sqrt A }}{{\sqrt B }} = \sqrt {\frac{A}{B}} \cr} $Nou dat was het wel denk ik...Naschrift$\eqalign{ & \sqrt {{a^2} + {a^2}} = \cr & \sqrt {2 \cdot {a^2}} = \cr & \sqrt 2 \cdot \sqrt {{a^2}} = \cr & \sqrt 2 \cdot a = \cr & a\sqrt 2 \cr} $ WvR maandag 6 juni 2016
WvR maandag 6 juni 2016
©2001-2024 WisFaq