Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Positieve gehele exponenten

Beste Wisfaq

Ik loop vast bij de vraag:

I is de intensiteit van de trilling in watt/m2
W is het vermogen van de bron watt
R is de afstand in meters

Formule I=W/4$\pi$r2

W = 10 000

Bij welke afstand geldt: i=10 Watt/m2?

Hoe pak ik zo'n vraag aan en kom ik tot het antwoord?

Ik snap dat ik het moet opschrijven als

10= 10 000/4$\pi$r2

Maar wat zou de volgende stap moeten zijn? en hoe kan ik dat berekenen bij zulke opgavens

Alvast super bedankt!

salman
Leerling mbo - maandag 25 april 2016

Antwoord

De eerste stap zou kunnen zijn: 40$\pi$r2 = 10000 (het zogeheten kruislings vermenigvuldigen) en daarna r2 = 10000/40$\pi$
Wat rechts staat kun je benaderen met een rekenmachine (waarbij ik overigens heb verondersteld dat de p in je formule het getal pi voorstelt) en dan ben je er met een worteltrekking wel uit.

MBL
maandag 25 april 2016

©2001-2024 WisFaq