Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en niveaukrommen

Gegeven: F(x,y)= x-y2
Gevraagd: domein en niveaukrommen
Ik weet dat je de niveaukrommen heel snel kan vinden door x-y2=constante
Maar hoe vind ik het domein?

Sien
Student universiteit België - donderdag 10 maart 2016

Antwoord

Het domein lijkt me $\mathbf{R}$2. Er zijn geen beperking voor wat je voor $x$ en $y$ kunt nemen.

Ik heb hier de niveaukrommen getekend voor $x-y^{2}=a$ met $a=-10..10$. Je mag zelf bedenken welke kromme bij welke waarde van $a$ hoort...

q77852img1.gif

Lukt dat zo?

WvR
donderdag 10 maart 2016

©2001-2024 WisFaq