\require{AMSmath} Parametervergelijkingen Hallo,De volgende parametervergelijkingen met onbekende x moet ik bespreken maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.a) 2ax-5=7b) 2ax-x=2-ax-bc) ax-a2=b.(-2a+b+x)Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen bij deze oefeningen met wat tussenstappen zodat ik het echt begrijp!Alvast bedankt! Mariam 2de graad ASO - woensdag 3 februari 2016 Antwoord a)2ax-5=72ax=12ax=6x=6/a voor a $\ne$ 0b)2ax-x=2-ax-b3ax-x=2-bx(3a-1)=2-bx=(2-b)/(3a-1) voor a $\ne$ 1/3c)ax-a2=b(-2a+b+x)ax-a2=-2ab+b2+bxax-bx=a2-2ab+b2(a-b)x=(a-b)2x=a-b of a=b hk woensdag 3 februari 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,De volgende parametervergelijkingen met onbekende x moet ik bespreken maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.a) 2ax-5=7b) 2ax-x=2-ax-bc) ax-a2=b.(-2a+b+x)Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen bij deze oefeningen met wat tussenstappen zodat ik het echt begrijp!Alvast bedankt! Mariam 2de graad ASO - woensdag 3 februari 2016
Mariam 2de graad ASO - woensdag 3 februari 2016
a)2ax-5=72ax=12ax=6x=6/a voor a $\ne$ 0b)2ax-x=2-ax-b3ax-x=2-bx(3a-1)=2-bx=(2-b)/(3a-1) voor a $\ne$ 1/3c)ax-a2=b(-2a+b+x)ax-a2=-2ab+b2+bxax-bx=a2-2ab+b2(a-b)x=(a-b)2x=a-b of a=b hk woensdag 3 februari 2016
hk woensdag 3 februari 2016
©2001-2024 WisFaq