Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus of cosinus berekenen

In de volgende opgaven is van een hoek alfa met 0$\le$alfa$\le$1/2$\pi$ de sinus of de cosinus gegeven. Bereken de cosinus respectievelijk de sinus van alfa.

vraag 1) sin alfa= 1/5

Hoe bereken ik dit?

Ali
Leerling mbo - zondag 3 januari 2016

Antwoord

In een rechthoekige driehoek is de sinus de verhouding van overstaande rechthoekszijde en schuine zijn. Neem aan dat de overstaande rechthoekszijde gelijk is aan 1 en de schuine zijde gelijk is aan 5. Wat is dan de aanliggende rechthoekszijde? Wat is dan de cosinus?

WvR
zondag 3 januari 2016

 Re: Sinus of cosinus berekenen 

©2001-2024 WisFaq