\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77215 Re: Re: Basketbalvereniging De winstfunctie kan ik als volgt opstellen: W = -10x (in het kwadraat) - 100x + 4000. Hoeveel personen kunnen maximaal mee, wil de vereniging geen verlies lijden? Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 december 2015 Antwoord Los op : -10x2 - 100x + 4000 = 0 Je vindt : x = -25,6 (kan niet) en x = 15,6 Dus 40 + 15 = 55 personen Inderdaad : W(15) = 250 en W(16) = -160 LL donderdag 24 december 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De winstfunctie kan ik als volgt opstellen: W = -10x (in het kwadraat) - 100x + 4000. Hoeveel personen kunnen maximaal mee, wil de vereniging geen verlies lijden? Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 december 2015
Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 december 2015
Los op : -10x2 - 100x + 4000 = 0 Je vindt : x = -25,6 (kan niet) en x = 15,6 Dus 40 + 15 = 55 personen Inderdaad : W(15) = 250 en W(16) = -160 LL donderdag 24 december 2015
LL donderdag 24 december 2015
©2001-2025 WisFaq