\require{AMSmath} Diameter van cilinder berekenen De totale oppervlakte van een cilinder met hoogte 12 cm bedraagt 238,51 cm2. Bereken de diameter d Emmali 2de graad ASO - zaterdag 21 november 2015 Antwoord De formule voor de totale oppervlakte van een cilinder is gelijk aan: $ O_{cilinder} = 2\pi r^2 + 2\pi rh $ r: straal en h:hoogte Invullen van je gegevens geeft (bij benadering): $ \eqalign{ & 2\pi r^2 + 2\pi r \cdot 12 = 238,51 \cr & 2\pi r^2 + 24\pi r - 238,51 = 0 \cr & r^2 + 12r - \left( {\frac{{238,51}} {{2\pi }}} \right) = 0 \cr & r^2 + 12r - 38 = 0 \cr} $ ...en dan verder oplossen? WvR zaterdag 21 november 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De totale oppervlakte van een cilinder met hoogte 12 cm bedraagt 238,51 cm2. Bereken de diameter d Emmali 2de graad ASO - zaterdag 21 november 2015
Emmali 2de graad ASO - zaterdag 21 november 2015
De formule voor de totale oppervlakte van een cilinder is gelijk aan: $ O_{cilinder} = 2\pi r^2 + 2\pi rh $ r: straal en h:hoogte Invullen van je gegevens geeft (bij benadering): $ \eqalign{ & 2\pi r^2 + 2\pi r \cdot 12 = 238,51 \cr & 2\pi r^2 + 24\pi r - 238,51 = 0 \cr & r^2 + 12r - \left( {\frac{{238,51}} {{2\pi }}} \right) = 0 \cr & r^2 + 12r - 38 = 0 \cr} $ ...en dan verder oplossen? WvR zaterdag 21 november 2015
WvR zaterdag 21 november 2015
©2001-2024 WisFaq