Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulo met grote getallen

Hallo,

Ik moet de mod(127, 35) berekeken maar weet niet hoe ik dit moet aanpakken, aangezien het geen delers heeft en ik het niet met mijn rekenmachine kan (en mag) doen.

Cas
Student hbo - zondag 1 november 2015

Antwoord

Je kunt bijv. beginnen met 122 = 144 modulo 35 te bekijken. Da's makkelijk want 4 x 35 = 140.
Dus 122 = 4(mod35)
Daarna kan je dit resultaat tot de macht 3 nemen, zodat je al bij 126 zit. Enz.

MBL
zondag 1 november 2015

©2001-2025 WisFaq