Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt(en) van twee grafieken

Je krijgt de functievoorschriften:
y: -1,5x
y: -1,5x2+30
Nu moet je de coordinaten van de snijpunten berekenen maar ik weet niet hoe? Kan iemand helpen?

Emma M
2de graad ASO - dinsdag 29 september 2015

Antwoord

Los op -1,5x2 + 30 = -1,5x ofwel 3x2 - 3x - 60 = 0 ofwel x2 - x - 20 = 0
Dit is te ontbinden waarna je twee oplossingen vindt voor x.
Vul die waarden in één van de twee formules in om de bijpassende y te vinden.
Als ontbinden niet lukt, neem dan de abc-formule.

MBL
dinsdag 29 september 2015

©2001-2024 WisFaq