Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De omtrek en oppervlakte van een schijf

Hallo
Ik ben op school begonnen met het onderwerp: cirkel en schijf.
Nu is er een vraag die ik totaal niet begrijp namelijk:
Voor een schijf verdubbelen we de ontrek. Verdubbelt de oppervlakte dan ook?
Ik denk dat het antwoord ja is.

Alvast bedankt!
Natasha

Natash
2de graad ASO - zaterdag 5 september 2015

Antwoord

Tip: gebruik je formules.

Omtrek = 2$\pi$r (r = straal).

Als de omtrek wordt verdubbeld, dan moet r ook worden verdubbeld, want 2$\pi$ ligt vast.

Opp = $\pi$r2.

Als r wordt verdubbeld, wat gebeurt er dan met r2 en dus met de oppervlakte?

FvL
zaterdag 5 september 2015

©2001-2024 WisFaq