Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Woorden van 3 letters

Wiskundig probleem: met de letters a tot en met k worden 'woorden' gevormd van drie letters. Je mag elke letter maar 1 keer gebruiken. Hoeveel van deze woorden bevatten minstens één klinker?

Jaak
3de graad ASO - zondag 10 mei 2015

Antwoord

q75542img1.gif

Dat zijn 11 letters met daarvan 3 klinkers en 8 medeklinkers.
Aantal woorden met 3 letters is 11 · 10 · 9 = 990
Aantal woorden zonder klinkers is 8 · 7 · 6 = 336
Aantal woorden met minimaal één klinker is gelijk aan 990 - 336 = 654

Helpt dat?

WvR
zondag 10 mei 2015

©2001-2023 WisFaq