\require{AMSmath} Kans op een keer 6 Beste, Een meisje gooit 10 keer met een eerlijke dobbelsteen. Wat is de kans dat ze hoogstens één keer 6 gooit? Ik dacht dat je bij deze oefening de complementregel moest toepassen, maar mijn uitkomst is telkens fout. Hoe moet het dan wel? Alvast bedankt Sofie 2de graad ASO - vrijdag 27 maart 2015 Antwoord Hoogstens één keer 6 gooien betekent ofwel geen 6 gooien of één keer 6. Dus de complementregel is niet nodig. X:aantal zessen Gevraagd: P(X=0)+P(X=1) Zou het dat lukken? WvR vrijdag 27 maart 2015 Re: Kans op een keer 6 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, Een meisje gooit 10 keer met een eerlijke dobbelsteen. Wat is de kans dat ze hoogstens één keer 6 gooit? Ik dacht dat je bij deze oefening de complementregel moest toepassen, maar mijn uitkomst is telkens fout. Hoe moet het dan wel? Alvast bedankt Sofie 2de graad ASO - vrijdag 27 maart 2015
Sofie 2de graad ASO - vrijdag 27 maart 2015
Hoogstens één keer 6 gooien betekent ofwel geen 6 gooien of één keer 6. Dus de complementregel is niet nodig. X:aantal zessen Gevraagd: P(X=0)+P(X=1) Zou het dat lukken? WvR vrijdag 27 maart 2015
WvR vrijdag 27 maart 2015
©2001-2024 WisFaq