Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkigen oplossen in R

Beste,
Ik heb moeite met verschillende oefeningen van mijn cursus als onderwerp : Vergelijkingen oplossen in R.
Zou er iemand me een duidelijke uitleg kunnen geven bij het maken van deze oefeningen(zie onderaan)
Heel erg bedankt ,
1)Philippe is nu driemaal zo oud als zijn zoon Thibo.Zeven jaar geleden was philipphe vijfmaal zo oud als Thibo.Hoe oud zijn P en T nu?

2)Twee wandelaars vertrekken om 8 uu, de eerste uit A en de tweede uit B en ze gaan elkaar tegemoet. De eerste legt 4 km /uur af, de tweede 5 km/uur.Wanneer en waar zullen ze elkaar ontmoeten, als de de afstand tussen A enB 81km bedraagt?

3)In een rechthoek is de lengte 20 meter dan de breedte.De omtrek is 240m.Bepaal lengte en breedte van de ze rechthoek

4)Van een trapezium is de kleine basis 20 cm en de hoogte 18cm.Bereken de grote basis als de Oppervlakte 576 cm2 is.

Bedankt

Shana
2de graad ASO - woensdag 4 maart 2015

Antwoord

Hoi Shana,

1)

Stel de huidige leeftijd van Philippe is gewoon p en de leeftijd van thibo is t
Dan p=3t
zeven jaar gelden (p-7) was phillippe 5x zo oud als thibo toen was.
ofwel (p-7)=5(t-7)

Vervang in deze vergelijking p door 3t dan krijg je.
3t-7=5(t-7)
3t-7=5t-35
28=2t
t=14 en p=3.14=42

2)

a---------------------------b 81km

laten we punt a het vertrek punt noemen.
De afstand tot punt a door persoon A =4t (t=tijd in uren)
De afstand tot punt a door persoon B= 81-5t

Wanneer de afstand tot punt a voor beide gelijk is, dan treffen ze elkander. dus
4t=81-5t
9t=81
t=9

ze treffen elkander na 9 uur.

3)
Stel de breedte is b dan is de lengte b+20
De omtrek is dan 2b+2(b+20)=4b+40 en dat moet dan gelijk zijn aan 240m
4b+40=240
4b=200
b=50 en l=50+20=70

4) mag je zelf even proberen




mvg DvL

DvL
woensdag 4 maart 2015

©2001-2024 WisFaq