Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerstegraads functies

Hallo ik heb een opgave gekregen waarbij ik de coördinaten van de snijpunten met de x en y-as moet geven alleen weet ik niet hoe dat moet als ik alleen een functie voorschrift heb gekregen namelijk: f(x)=-2x+4
Alvast bedankt Amélie

Amélie
2de graad ASO - zondag 22 februari 2015

Antwoord

Schrijf de vergelijking van de lijn eerst als y = -2x + 4
Bedenk daarna dat op de x-as elk punt als tweede coördinaat 0 heeft, ofwel y = 0
Vervang daarom in de gegeven vergelijking y door 0 waarna je de x kunt vinden.
Vraag je vervolgens eens af welke coördinaat van een punt op de y-as gelijk is aan 0 en gebruik dat met de gegeven vergelijking.

MBL
zondag 22 februari 2015

©2001-2024 WisFaq