Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs van analyse

Stelling 1.7.5 Er bestaat juist een cR+ zodat c2=2. Hoe zou ik dit kunnen bewijzen op een correcte manier?

Losfel
Student universiteit België - vrijdag 9 januari 2015

Antwoord

Stap 1: bewijs dat de functie $x\mapsto x^2$ strikt stijgend is op $\mathbb{R}^+$; dat impliceert dat er ten hoogste één $c$ is met $c^2=2$.
Vervolgens bewijs je dat de functie continu is, dat $1^1$<$2$ en $2^2$>$2$; dan pas je de tussenwaardestelling toe op te concluderen dat er ten minste één $c$ is met $c^2=2$.

kphart
vrijdag 9 januari 2015

©2001-2024 WisFaq