Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen door substitutie

We moeten tegen morgen onze test verbeteren en deze gaat over het oplossen van vergelijking door substitutie te gebruiken maar ik snap de oefening niet:

(x2-x+1) (x2-x+2)= 12

Hoe kan je dit oplossen door middel van substitutie?
Alvast bedankt

Bert
2de graad ASO - donderdag 8 januari 2015

Antwoord

Noem x2 - x = t en je krijgt (t + 1)(t + 2) = 12 enz.

MBL
donderdag 8 januari 2015

©2001-2024 WisFaq