Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74521 

Re: Hoeken berkenen van een kamer

ja, ik gebruikte steeds de tangens regel omdat ik dat op meeste sites vond, hoe pas ik het dan toe met de cosinusregel? moet ik de lengte nemen van de zijden en dat kwadrateren?

Ilse
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 13 december 2014

Antwoord

Als AB = c en AC = b en BC = a, dan geldt o.a. a2 = b2 + c2 - 2bccos(alpha) en daar a, b en c bekend zijn (want gemeten) kun je hoek A vinden.

MBL
zaterdag 13 december 2014

©2001-2024 WisFaq