Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een doosje van een vierkant stuk karton

Je kunt bij elk vierkant stuk karton een doosje vinden met een maximale inhoud. Ik wil het verband weten tussen de inhoud van zo'n maximaal doosje en de lengte van de zijde van het uitgeknipte vierkantje.

willia
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 februari 2003

Antwoord

Eerst maar eens een tekening:

q7451img1.gif

Voor de inhoud van het doosje, dat je van de gele figuur kan maken, kan je het volgende functievoorschrift opstellen:
I(x)=(10-2x)2·x=(100-40x+4x2)·x=4x3-40x2+100x

Die '10-2x' is de zijde van het grondvlak en de 'x' is dan de hoogte.

WvR
dinsdag 11 februari 2003

©2001-2024 WisFaq