Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11104 

Re: Hoe bereken ik de gulden snede van een getal?

Kopt dit? er is in ieder geval en makkelijker formule.
a=√A2+(1/2A)2 -1/2A
A=de lengte van de de lijn waar je de gulden snede op toepast
a=het langste stuk van de lijk A-a= dan het korte stuk

Laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 december 2014

Antwoord

Ja hoor, dit is correct. Of je dit makkelijker vindt dan wat meestal wordt opgegeven, is aan jou.

MBL
woensdag 10 december 2014

©2001-2025 WisFaq