Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereik

Bepaal het bereik van de functie: f(x)=enx/(1-ex) (ook gegeven: de functie bereikt een maximum voor x=ln2)

Het enige dat ik weet is dat bereik de y-waarden zijn, maar hoe bepaal ik die dan? Is het iets met maximum en minimum?

Kevin
2de graad ASO - woensdag 19 november 2014

Antwoord

Zie het antwoord waar hieronder naar gelinkt wordt: er geldt $n=2$.
Nu kun je functieonderzoek doen: met behulp van de afgeleide uitzoeken waar de functie stijgt en daalt en kijken waar eventuele asymptoten zitten. Dan kom je al een heel eind.

Zie Abscis

kphart
woensdag 19 november 2014

©2001-2024 WisFaq