Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijkingen

Beste,
Als huistaak kregen we enkele vierkantsvergelijkingen die we moesten oplossen aan de hand van D (=b-4ac)
1) (2x-1)(x+2)=3x die heb ik herleid naar: 2x2-2=0
Waarbij D dan 16 is en de oplossing -1 of 1.
2) (x2-x)/3 - (x+4)/2 = 1
Deze snap ik niet, want je kunt niets afzonderen!
3) 1/3(x-1)2-3x/2(x+2) = -33
Moet je hier de haakjes uitwerken?

Emily
2de graad ASO - zaterdag 15 november 2014

Antwoord

1) lijkt me goed
2) staat op Vierkantsvergelijkingen
3) ja zeker

WvR
zaterdag 15 november 2014

 Re: Vierkantsvergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq