\require{AMSmath} Een vuurwerkpijl wordt verticaal afgeschoten Een vuurwerkpijl wordt verticaal afgeschoten. De hoogte h (in m) in functie van de tijd (in s) wordt beschreven met het voorschrift h(t) = 60t - 5t2.De vuurwerkpijl ontploft op een hoogte van 120 m.na hoeveel seconden is dat?wat is de snelheid op dat moment?Hoe los ik dit op ? Ik weet enkel dat je de afgeleide functie nodig hebt. Marie 3de graad ASO - donderdag 30 oktober 2014 Antwoord Vraag 1Er geldt: 60t - 5t2 = 120Oplossen geeft: t = 6 - 2√3 of t = 6 + 2√3De vuurpijl ontploft na 6 - 2√3 of na 6 + 2√3 seconden.Vraag 2h'(t) = 60 - 10th'(6 - 2√3)= 20√3 en h'(6 + 2√3) = -20√3De snelheid op een hoogte van 120 meter is 20√3Helpt dat? WvR donderdag 30 oktober 2014 Re: Een vuurwerkpijl wordt verticaal afgeschoten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een vuurwerkpijl wordt verticaal afgeschoten. De hoogte h (in m) in functie van de tijd (in s) wordt beschreven met het voorschrift h(t) = 60t - 5t2.De vuurwerkpijl ontploft op een hoogte van 120 m.na hoeveel seconden is dat?wat is de snelheid op dat moment?Hoe los ik dit op ? Ik weet enkel dat je de afgeleide functie nodig hebt. Marie 3de graad ASO - donderdag 30 oktober 2014
Marie 3de graad ASO - donderdag 30 oktober 2014
Vraag 1Er geldt: 60t - 5t2 = 120Oplossen geeft: t = 6 - 2√3 of t = 6 + 2√3De vuurpijl ontploft na 6 - 2√3 of na 6 + 2√3 seconden.Vraag 2h'(t) = 60 - 10th'(6 - 2√3)= 20√3 en h'(6 + 2√3) = -20√3De snelheid op een hoogte van 120 meter is 20√3Helpt dat? WvR donderdag 30 oktober 2014
WvR donderdag 30 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq