Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Botsingen

wanneer bij een botsing de snelheid vóór en na de botsing van beide massa's volgens dezelfde richting ligt, spreken we van een 1-dimensionale botsing. Wanneer bij een volkomen elastische botsing beide massa's even zwaar zijn en 1 massa stil ligt voor de botsing. bereken hoe de massa's dan zullen bewegen na de botsing?

$\to$ ik heb geprobeerd met de $E_{kin}$ voor en na gelijk te stellen maar de snelheid van de tweede massa is nul dus daar loop ik vast

Vandev
Student universiteit België - dinsdag 14 oktober 2014

Antwoord

Beste Hendrik,

Wet van behoud van energie:

Ekin vóór de botsing = Ekin na de botsing

1/2m1v12voor = 1/2m1v12na + 1/2m2v22na

Wet van behoud van impuls:
m1v1 voor = m1v1 na + m2v2 na

Oplossen van dit stelsel levert:

v1 na = 0
v2 na = v1 voor

Ofwel:

Na de botsing ligt massa 1 stil en heeft massa 2 dezelfde snelheid als massa 1 had vóór de botsing.
Eigenlijk is dit een natuurkundevraag,...

GHvD
dinsdag 14 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq