Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eenheidsvectoren

Opdracht:
Bepaal de eenheidsvector loodrecht op v = ( 1 , √3 )

Dit is een vector die op een assenstelsel naar rechtboven wijst. Bvb van (0,0) naar ( 1 , √3 ). Correct?
Hoe kun je hier eenheidsvectoren op bepalen, en waarom zijn het er 2?

Alvast bedankt!

Sebast
3de graad ASO - zondag 14 september 2014

Antwoord

Volgens mij wordt met een eenheidsvector hier bedoeld een vector met lengte 1.
Vectoren loodrecht op (1,√3) hebben de vorm: (-√(3)a,a)
De lengte van zo'n vector is 2|a|
Je moet dus oplossen 2|a|=1, dus a=1/2 of a=-1/2
De gevraagde vectoren zijn dus (-1/2√(3),1/2) en (1/2√(3),-1/2)

hk
zondag 14 september 2014

©2001-2024 WisFaq