Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

We moesten parameters a en b zoeken waarvoor tan(2x) = (8b)/(1+8a) voor elke x, dus moest (8b)/(1+8a) gelijk zijn aan 0/0. Klopt dat wel?

OPA
3de graad ASO - dinsdag 9 september 2014

Antwoord

Er geldt
$$
\tan 2x = \frac{2\tan x}{1-\tan^2x}
$$
het lijkt me dat $b$ en $a$ geen constanten kunnen zijn; en een tangens geeft nooit een quotiënt van de vorm $0/0$ (want $\sin x$ en $\cos x$ zijn nooit tegelijk nul).

kphart
woensdag 10 september 2014

 Re: Goniometrische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq