Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen functiewaarde

f:R$\to$ een continue functie met als voorschrift
voor alle x van R/(0)
f(x)= (6sin(x)-6x+x3)/x
Geef f(0).
Hoe begin je hier aan? Want gewoon invullen gaat niet want dan deel je door 0

Glen
Student universiteit België - dinsdag 12 augustus 2014

Antwoord

Glen,
f(x)=x2-6+6sinx/x en lim sinx/x=1 voor x naar 0.

kn
dinsdag 12 augustus 2014

 Re: Berekenen functiewaarde 

©2001-2024 WisFaq