Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Cirkel

Beste

Ik kan jammer genoeg geen afbeelding uploaden van de vraag, daarom probeer ik 't zo goed mogelijk uit te leggen.

A, B en C zijn drie punten van een cirkel met middelpunt M en straal 4.
|BA|= 5
|BC|= 7
|BM|= 4
Gevraagd: |AC|

Ik heb al van alles geprobeerd om deze vraag op te lossen maar het lukt me maar niet... . Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Alvast bedankt

Thomas
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 7 augustus 2014

Antwoord

Dag Thomas,
Misschien ken je de formule om het oppervlak van een driehoek te berekenen als functie van de zijden en de straal van de omgeschreven cirkel. Zie link.
Daarmee moet het lukken om de hoogte vanuit C te berekenen en vervolgens ook AC.
Succes,
Lieke.

Zie driehoek, omgeschreven cirkel en oppervlakte

ldr
donderdag 7 augustus 2014

 Re: Cirkel 

©2001-2023 WisFaq