\require{AMSmath} Beeldverhoudingen Een televisie met diagonaal 81 cm.Beeldformaat = 4:3 (verhouding breedte-hoogte 4 op 3)bereken de breedte en de hoogte van het beeldscherm?bereken de breedte en de hoogte van het beeldscherm bij formaat 16:9Ik weet niet hoe hieraan te beginnenbreedte: 4/3xhoogte: x? Tim B. 2de graad ASO - vrijdag 20 juni 2014 Antwoord Als de diagonaal 81 cm moet zijn en de verhouding van breedte en hoogte is 4:3 dan moet gelden:(4x)2+(3x)2=812 voor zekere x.Je kunt dan uitrekenen dan de breedte gelijk is aan 64.8 cm en de hoogte gelijk aan 48.6 cm is.Hetzelfde kan je dan doen met breedte 16x en hoogte 9x, waarbij de diagonaal 81 cm is. Probeer 't maar 's. WvR vrijdag 20 juni 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een televisie met diagonaal 81 cm.Beeldformaat = 4:3 (verhouding breedte-hoogte 4 op 3)bereken de breedte en de hoogte van het beeldscherm?bereken de breedte en de hoogte van het beeldscherm bij formaat 16:9Ik weet niet hoe hieraan te beginnenbreedte: 4/3xhoogte: x? Tim B. 2de graad ASO - vrijdag 20 juni 2014
Tim B. 2de graad ASO - vrijdag 20 juni 2014
Als de diagonaal 81 cm moet zijn en de verhouding van breedte en hoogte is 4:3 dan moet gelden:(4x)2+(3x)2=812 voor zekere x.Je kunt dan uitrekenen dan de breedte gelijk is aan 64.8 cm en de hoogte gelijk aan 48.6 cm is.Hetzelfde kan je dan doen met breedte 16x en hoogte 9x, waarbij de diagonaal 81 cm is. Probeer 't maar 's. WvR vrijdag 20 juni 2014
WvR vrijdag 20 juni 2014
©2001-2024 WisFaq